Μποστ. Λαϊκαί Εικόναι
15/05/2013 - 08/06/2013

Αφιέρωμα στον ζωγράφο, σκιτσογράφο, θεατρικό συγγραφέα και ποιητή Μέντη Μποσταντζόγλου, γνωστό ως Μποστ. Η έκθεση του αφιερώματος περιλάμβανε πάνω από σαράντα έργα ζωγραφικής του καλλιτέχνη, σχέδια για θεατρικά σκηνικά και κοστούμια, ζωγραφισμένα χρηστικά αντικείμενα και μικροέπιπλα, ζωγραφισμένα βότσαλα και σκίτσα. Παρουσιάστηκαν επίσης θεατρικά κοστούμια που είχε σχεδιάσει ο Μποστ για τις παραστάσεις έργων του από τη θεατρική εταιρία «Στοά».

Επιμέλεια: Διονυσία Γιακουμή, Ιστορικός τέχνης-Επιμελήτρια, Μουσείο Γ. Γουναρόπουλου
Συντονισμός: Διονυσία Γιακουμή, Ζωή Χαραλαμπίδου, Μουσειολόγος, Μουσείο Γ. Γουναρόπουλου

Με την πολύτιμη βοήθεια του Σπύρου Νούνεση.

Παράλληλες εκδηλώσεις:

Τη βραδιά των εγκαινίων η θεατρική εταιρία «Στοά» παρουσίασε δρώμενα από έργα και κείμενα του Μποστ, και προβλήθηκαν οι ταινίες ντοκιμαντέρ για τον Μποστ από τις σειρές Μονόγραμμα (σκηνοθεσία Γιώργου Σγουράκη) και Έλληνες γελοιογράφοι (σκηνοθεσία Κατερίνας Πανταζοπούλου). Οι ταινίες προβάλλονταν επίσης, βάσει προγράμματος, κατά τη διάρκεια του αφιερώματος στην αίθουσα διαλέξεων του μουσείου.

1 Ιουνίου
Ξενάγηση στην έκθεση. Η επιμελήτρια της έκθεσης παρουσίασε τα εικαστικά έργα του αφιερώματος και στη συνέχεια ο συγγραφέας Νίκος Σαραντάκος ξενάγησε το κοινό στα σκίτσα του Μποστ, αναλύοντας την εικονογραφία τους και εντάσσοντάς τα στο ιστορικό τους πλαίσιο.

Την τσικουδιά των εγκαινίων πρόσφερε ο Σύλλογος Κρητών Ζωγράφου «Ο ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ».

Με την υποστήριξη του BSB Ζωγράφου.