Ο κήπος στην πόλη
15/06/2013 - 20/06/2013

Το Μουσείο Γ. Γουναρόπουλου, σε συνεργασία με το 5ο Δημοτικό Σχολείο Ζωγράφου, παρουσίασε την εικαστική δράση των μαθητών της ΣΤ’ τάξης του σχολείου με θέμα «Ο κήπος στην πόλη».

Το πρόγραμμα ξεκίνησε από τη αρχή της σχολικής χρονιάς και περιέλαβε μια σειρά από δραστηριότητες, όπως ομιλίες και ξεναγήσεις στο Μουσείο Γ. Γουναρόπουλου, επισκέψεις και επιτόπια έρευνα των μαθητών στον Υμηττό, στη Βίλλα Ζωγράφου και στο Πάρκο Ειρήνης, και μία μικρή φύτευση. Η δράση ολοκληρώθηκε μέσα από την εικαστική έκφραση των μαθητών που παρουσιάστηκε με τη μορφή έκθεσης στο Μουσείο.

Οι στόχοι του προγράμματος ήταν να ευαισθητοποιηθούν οι μαθητές σε θέματα οικολογίας, να γνωρίσουν την ιστορία και το φυσικό περιβάλλον του τόπου στον οποίο ζουν, να καλλιεργήσουν τη φαντασία και την αισθητική τους μέσω της εικαστικής δημιουργίας και να αποκτήσουν μια πιο προσωπική σχέση με το μουσείο της γειτονιάς τους.

Την ημέρα των εγκαινίων πραγματοποιήθηκε εκδήλωση των μαθητών του 5ου Δημοτικού Σχολείου Ζωγράφου με θέμα Ο κήπος στην πόλη.