Πέρα από τη φύση
05/04/2017 - 15/06/2017

Στην έκθεση Πέρα από τη φύση, επτά σύγχρονοι εικαστικοί παρουσίασαν έργα με αφετηρία τη φύση. Οι καλλιτέχνες, μέσα από την επαφή τους με στοιχεία του φυσικού περιβάλλοντος και τη δημιουργική επεξεργασία τους, αποκτούν νέα βιώματα, ανασύρουν παλαιές και δημιουργούν νέες μνήμες, εκφράζουν σκέψεις και προβληματισμούς.

Ο Sai Kijima ξαναδίνει ζωή στα ξύλα που ξεβράζει η θάλασσα στην Αμοργό, φτιάχνοντας από αυτά κούκλες για το δικό του, ξεχωριστό κουκλοθέατρο. Η Αντωνία Κονταξή συνθέτει ένα φανταστικό μικρόκοσμο από τα απομεινάρια της φύσης της Άνδρου. Η Αγγελική Λόη δημιουργεί φωτεινές διαδρομές μέσα από τα φύλλα της στεριάς και της θάλασσας. Ο Ανδρέας Νικολαΐδης ζωγραφίζει με τη φωτιά. Η Ελένη Σουμή φτιάχνει γλυπτά από μελισσοκέρι. Η Σύλβια Φεσσά εκθέτει το αποτύπωμα μιας αιωνόβιας βελανιδιάς που έπεσε από το τσεκούρι της ανθρώπινης υπεροψίας και η Λίνα Χρίστινα παρουσιάζει μια πήλινη αλυσίδα της φύσης που μας συνδέει ξανά με τις δυνάμεις της γης.

Επιμέλεια έκθεσης: Διονυσία Γιακουμή, Ιστορικός τέχνης-Επιμελήτρια, Μουσείο Γ. Γουναρόπουλου. Η παρουσίαση του έργου του Sai Kijima έγινε με τη συνεργασία του Διόνυσου Καλλιγά.

Παράλληλες εκδηλώσεις

8 Απριλίου
Ξενάγηση από την επιμελήτρια της έκθεσης και ομιλίες από τις καλλιτέχνιδες Αντωνία Κονταξή και Αγγελική Λόη

6 Μαΐου
Διάλεξη ιστορίας της τέχνης με θέμα «Arte povera» από τη Διονυσία Γιακουμή

13 Μαΐου
Διάλεξη ιστορίας της τέχνης με θέμα «Land art» από τη Διονυσία Γιακουμή

20 Μαΐου
Performance του καλλιτέχνη Sai Kijima

27 Μαΐου
Oμιλίες από τους καλλιτέχνες Ανδρέα Νικολαΐδη, Ελένη Σουμή, Σύλβια Φεσσά και Λίνα Χρίστινα

Πραγματοποιήθηκαν εκπαιδευτικά προγράμματα σε σχολικές ομάδες.