Η τέχνη της γραμμής
Hommage à Gounaro ΙΙ
13/11/2019 - 31/01/2020

Η έκθεση αποτελεί το δεύτερο μέρος του αφιερώματος στον Γιώργο Γουναρόπουλο με αφορμή την επέτειο της συμπλήρωσης 130 χρόνων από τη γέννησή του και 40 χρόνων από την ίδρυση του Μουσείου Γ. Γουναρόπουλου στον Δήμο Ζωγράφου. Με τη δράση αυτή το Μουσείο έρχεται να τιμήσει τη γραμμή του Γουναρόπουλου, μέσα από την παρουσίαση έργων σύγχρονων εικαστικών οι οποίοι χρησιμοποιούν τη γραμμή ως πρωταρχικό μέσο έκφρασης.

Το έμφυτο ταλέντο του Γουναρόπουλου στο σχέδιο, η ακαδημαϊκή του παιδεία και η μελέτη της χρήσης της γραμμής στην αρχαιοελληνική τέχνη έδωσαν στον καλλιτέχνη τη δυνατότητα να εκφράσει τα εσωτερικά του οράματα μέσα από τις ατελεύτητες εκφάνσεις της καμπύλης, όπως μπορεί ο επισκέπτης να δει στη μόνιμη συλλογή του Μουσείου Γ. Γουναρόπουλου. Οι καλλιτέχνες που συμμετέχουν στην έκθεση σχηματοποιούν και νοηματοδοτούν τις γραμμές τους σύμφωνα με τις προσωπικές τους αναζητήσεις, δημιουργώντας έργα με διαφορετικά και απρόβλεπτα υλικά και τεχνικές. Πρόκειται για δουλειές με σύγχρονο παλμό, που διερευνούν διάφορες εσωτερικές ανθρώπινες καταστάσεις αλλά και τη σύνδεσή τους με τη συγκυρία μέσα στην οποία βιώνονται.

Καλλιτέχνες: Αθανασία Βιδάλη, Μαρία Δημάκη, Νίκος Έξαρχος, Βούλα Κούκκου, Γιώργος Σακκάς, Αντώνης Χουδαλάκης, Ανδρέας Χριστοδούλου
Επιμέλεια έκθεσης: Διονυσία Γιακουμή, δρ Ιστορίας της τέχνης-επιμελήτρια, Μουσείο Γ. Γουναρόπουλου

Η έκθεση θα πλαισιωθεί από παράλληλες εκδηλώσεις, σύμφωνα με το πρόγραμμα που είναι αναρτημένο εδώ.